fiji-map.jpg (57919 bytes)fiji3dvlag.gif (9608 bytes)Fiji

De Fiji eilanden bestaan uit 333 verschillende eilanden. De officiële naam van deze eilandengroep is nauwelijks uit te spreken: Matanitu Ke Viti. De hoofdstad is Suva en er wonen 800.000 mensen op een oppervlakte van 18.000 vierkante kilometer. Ze spreken er Engels en Fiji.

 

Ze verbouwen er vooral suikerriet, kokosnoten, gember en rijst.

 Suikerriet

 

 Kokosnoot  Gember

 

Vuurlopers

Altijd lekker weer.In de tijd van de ontdekkingsreizigers, stonden deze eilanden nog bekend als de kannibaleneilanden. Of ze daar nou vroeger écht elkaar een kopje kleiner maakten om elkaar vervolgens op de menukaart te zetten, is nog maar de vraag.

De Fiji eilanden zijn in elk geval wel een heerlijk vakantieoord. Het is er altijd lekker weer: tussen de 22 en 31 graden Celsius. En het zeewater is heerlijk warm: tussen de 25 en 27 graden Celsius.

 

 

KavaNog wat tips voor als je besluit in een dorpje op bezoek te gaan. Veel vakantiegangers dragen tijdens hun tripjes hoofddeksels tegen een zonnesteek. Toch kan je die maar beter afzetten. Ze vinden het namelijk vreselijk onbeleefd tegenover het hoofd van het dorp. Verder zijn blote schouders taboe. Véél te naakt! Raak nooit iemands hoofd aan. Dat vinden ze absoluut niet netjes. En met schoenen aan een huis binnengaan, is al helemaal uit den boze.

Beter kan je maar zorgen dat je kava bij je hebt. Dat is een aardappelachtige groente. Die stampen ze tot poeder – beetje water erbij en drinken maar. Tijdens dit welkomstdrankje, moet je niet schrikken van zeer persoonlijke vragen. Of je getrouwd bent en kinderen hebt, is voor hen een doodnormaal iets om zo snel mogelijk te weten te komen.